MagunkrólA Forrás Művészeti Intézet 2007 - ben nyitotta meg két szinten kortárs képzőművészeti galériáját Budapest nagykörútján, a világörökség részét képező Andrássy út mellett, ahol időszaki egyéni és csoportos kiállítások kerülnek bemutatásra.

A Forrás Galéria az elmúlt években, tizenkét ország több mint harminc jelentős múzeumában, kulturális intézményében mutatta be a kortárs magyar képzőművészetet.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, 2013 - ban hozta létre a Kárpát-haza Galériát, annak kiemelkedő külhoni alkotókat bemutató kiállítás sorozatát, mely a nemzetrészek sajátos gazdagságának megismertetése és kanonizálása  által  törekszik a  magyar  kortárs  képzőművészetet teljességében láttatni a nagyközönséggel.

A Forrás Művészeti Intézet a Kárpát-haza Galéria megalakulása óta rendezi annak kiállításait, ad helyt a tárlatoknak a Teréz körúti Forrás Galériájában. A kiállítások kurátora Tóth Norbert, az intézet igazgatója. A Forrás Művészeti Intézet, mint közhasznú nonprofit szervezet, a kortárs képzőművészet autentikus értékein nyugvó, egyéni világot teremtő, a kort meghatározó, kiemelkedő életpályák bemutatásával és művészeti szaktanácsadással  segíti  elő  olyan  gyűjtemények létrejöttét,   melyek reprezentálják a korunk  művészetét.

 

Kapcsolódó tartalmak

Letölthető alaprajz